АКТУАЛЬНО

Хусити загрожують Саудівській Аравії та ОАЕ знищенням нафтових свердловин 

У світлі геополітичних напруг та конфліктів на Близькому Сході, хуситські повстанці з Ємену, відомі також як “Ансар Аллах”, заявили про можливий удар проти Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) у випадку, якщо ці країни приєднаються до можливого військового конфлікту на боці Ізраїлю.

Член політбюро угруповання “Ансар Аллах” Мухаммад Аль-Бухайті висловив загрозу під час заяви, в якій зазначив: “Якщо Саудівська Аравія та ОАЕ стануть учасниками можливого військового нападу на Ємен разом із сіоністським Ізраїлем, ми завдамо удару всім нафтовим і газовим свердловинам в їхніх країнах. Ми не зупинимося на цьому і знищимо всі їхні кораблі.”

Ця загроза вказує на можливість розширення конфлікту та наростаючого напруження у регіоні. Хусити вже декілька років знаходяться у конфлікті з коаліцією, яку очолює Саудівська Аравія, та активно беруть участь у геополітичних процесах на Близькому Сході.

Міжнародні спостережувачі висловлюють серйозні стурбованості щодо ескалації конфлікту та його можливих геополітичних наслідків, особливо з урахуванням важливості Саудівської Аравії та ОАЕ як ключових гравців у світовому енергетичному ринку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ