Зокрема, йдеться про технологію компанії Neuralink, якою володіє Маск. Винахід дозволяє керувати компʼютерами за допомогою думок. Відповідний твіт бізнесмен оприлюднив у своїй соцмережі X.

Обговорення цієї теми почалось з посту користувача під ніком Not Elon Musk. В цьому дописі було питання: “Чи встановили б ви інтерфейс Neuralink у свій мозок, щоб керувати своїм новим X-телефоном шляхом мислення?”. Вже справжній Ілон Маск відповів на це питання.

Він зазначив, що в майбутньому “телефонів не буде”. А замість них будуть “лише Neuralinks”. При цьому Маск своє припущення ніяк не аргументував.

Що відомо про Neuralink

Компанія Маска Neuralink займається розробкою мозкових імплантів та інших пристроїв для інтерфейсів мозок-компютер. Довгий час вони не могли розпочати випробування на людях. У лютому переший піддослідний Neuralink, 29-річний паралізований Нолан Арбо, за допомогою чіпа зумів взаємодіяти з курсором компютера, грати в прості ігри та спілкуватися в соцмережі. Але у травні система запрацювала зі збоєм.

У травні Американське Управління з санітарного нагляду США за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) надав Neuralink дозвіл імплантувати свій мозковий чіп другому добровольцю. Для цього компанія надала відомству звіт, щодо того, що стало причиною проблем з першим чіпом Telepathy та запропонувала розв’язання. Neuralink планує імплантувати свій пристрій другому пацієнту в червні.