АКТУАЛЬНО

Індія стає країною багатіїв

Індія переживає небачене зростання кількості надбагатих людей, згідно з даними лондонської консалтингової компанії Knight Frank, які наводить CNBC. Протягом наступних кількох років Індія очікується на титул країни з найшвидшим зростанням числа надбагатих осіб у світі.

Згідно з даними Knight Frank, кількість осіб з чистим капіталом не менше ніж $30 мільйонів (UHNWI – Ultra High-Net-Worth Individuals) в Індії зросла на 6,1% у минулому році, досягнувши 13 263 осіб. Очікується, що до 2028 року ця цифра виросте на 50,1%, що забезпечить Індії лідерство за темпами зростання серед країн.

Мумбаї обігнав Пекін у списку міст-мільярдерів

На початку цього року Мумбаї став фінансовим центром Індії і обійшов Пекін, посівши третє місце у світі за кількістю мільярдерів після Нью-Йорка та Лондона. Це підкреслює новий статус Індії як одного з головних гравців на глобальному фінансовому ринку.

Елітна нерухомість і офшори

Близько 30% інвестицій індійських UHNWI спрямовується в елітну нерухомість, як в межах країни, так і за кордоном. Серед індійських багатіїв існує тенденція володіти більш ніж двома будинками, а близько 12% з них планують придбати нову нерухомість у 2024 році. Дубай, в свою чергу, став популярним напрямком для офшорних інвестицій, причому індійські інвестори володіють близько 20% елітних житлових об’єктів у цьому місті.

“Офшорна нерухомість стала важливою частиною стратегії для індійців. Це спосіб перевести частину своїх активів за кордон”, – пояснив Алок Сайгал, президент компанії з управління активами Nuvama Private.

Розквіт інвестицій у стартапи

Серед молодого покоління багатих індійців інвестиції в стартапи стають дедалі популярнішими. Інвестиції у компанії на ранній стадії розвитку розглядаються як спосіб диверсифікації портфелів і створення багатства. Нітін Ченгаппа, керуючий директор Standard Chartered Bank, зазначив, що індійські багатії активно вкладають гроші в стартапи у таких секторах як фінтех, охорона здоров’я та технології.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ