АКТУАЛЬНО

Європейський союз ухвалив нові стандарти для виробників одягу

Європарламент та країни-члени Європейського Союзу попередньо узгодили заборону на утилізацію нового одягу та встановили інші вимоги для текстильної індустрії в майбутньому.

У вівторок було оголошено, що Європарламент та країни-члени ЄС досягли попередньої згоди щодо заборони викидати непроданий новий одяг і взуття. Зазначено, що для великих підприємств ця норма набуде чинності через два роки після прийняття відповідного закону.

Ідею про заборону промислової утилізації нового одягу та інших ініціатив щодо текстильної індустрії Єврокомісія висунула ще у 2022 році.

Попередні узгоджені положення також включають вимогу щодо щорічного звіту виробників про обсяги забракованої і викинутої продукції з метою спонукання їх зменшувати ці обсяги. Крім того, виробникам слід надавати інформацію про “екологічний слід” кожної одиниці продукції.

Пропозиція також містить інші нові вимоги до текстильної індустрії, спрямовані на зменшення її негативного впливу на довкілля, а також зобов’язання робити продукцію більш тривалою, економічно ефективною з точки зору ресурсів та придатною для переробки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ