АКТУАЛЬНО

iPhone 17 може отримати 24 Мп фронтальну камеру

Навіть до виходу iPhone 16, що заплановано лише на кінець цього року, з’явилися витоки інформації щодо наступної моделі – iPhone 17. Інсайдер Мінг-Чі Куо  розкрив деякі деталі, зокрема щодо фронтальної камери.

За словами Куо у своєму блозі, компанія Genius стала ключовим постачальником об’єктивів для фронтальної камери iPhone. Він передбачає, що завдяки покращеній специфікації фронтальної камери iPhone 17 Genius може очікувати значного зростання доходів. Роздільна здатність фронтальної камери збільшиться до 24 Мп, що удвічі перевищить поточні 12 Мп моделі (і моделі лінійки iPhone 16). Покращиться не лише роздільна здатність, але й якість багатошарового просвітлення лінз. Крім того, специфікація iPhone 17 включатиме шестиелементну конструкцію об’єктива, на відміну від п’ятиелементної в iPhone 15 і 16.

Згідно з оцінками Куо, вартість фронтальної камери збільшиться більше, ніж удвічі, що може принести значний прибуток Genius.

Додатково до оновлення фронтальної камери, iPhone 16 також отримає оновлений надширококутний датчик камери з роздільною здатністю 48 Мп. Він буде працювати аналогічно до 48 Мп датчика основної камери, де обчислювальна фотографія використовується для створення 12 або 24 Мп зображень.

Також, за даними Куо, Genius є постачальником об’єктива перископа в iPhone 16, який отримає камеру з 5-кратним 12 Мп зумом. Це оновлення буде доступне у обох моделях iPhone 16 – Pro і Pro Max, що сприятиме підвищенню загального попиту на ці компоненти.

Genius є також ексклюзивним постачальником млинцевих лінз для Apple Vision Pro. Лінзи вже відвантажуються великими партіями, готуючись до очікуваного запуску в лютому або березні, хоча Apple поки що лише обіцяла запуск на початку року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ