АКТУАЛЬНО

Іран продовжує надавати російській армії допомогу

Іран продовжує активно співпрацювати з Російською Федерацією, надаючи їй ударні безпілотники “Shahed-131/136” для використання проти України, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією українського військового оглядача Костянтина Машовця, планується, що до кінця 2023 року приблизно 12 російських спеціалістів пройдуть навчання з виробництва безпілотників “Shahed” в іранському Центрі технологічного розвитку Pardis у Тегерані. За цим же джерелом вказується, що Іран вже доставив до РФ 96 двигунів Shahed, а найближчим часом планує відправити 40 пускових установок Shahed.

За інформацією аналітиків ISW, вони не можуть підтвердити ці дані, проте визнають, що російсько-іранська співпраця в області безпілотних систем значно зростає за останні місяці.

Машовець також повідомив, що російське командування планує розмістити обладнання для щонайменше двох нових пускових майданчиків БПЛА на території навчального центру протиповітряної оборони в Єйську Краснодарського краю та у Рильську Курської області.

Нагадаємо, що офіс генерального прокурора раніше встановив, що БПЛА “Shahed” виготовляється державним підприємством Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company. Зазначається, що безпілотники ідентифіковані як “Герань-2” (Shahed-136) та “Герань-1” (Shahed-131) використовуються для обстрілів України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ