АКТУАЛЬНО

Ізраїль готує евакуацію мирного населення Рафаху до “гуманітарних” зон, повідомляє ЦАХАЛ

Ізраїль планує евакуювати цивільних мешканців Рафаху до “гуманітарних зон” у центральній частині сектору Гази перед запланованим наземним наступом на місто, повідомив речник Армії оборони Ізраїлю, Даніель Хагарі.

За словами Хагарі, гуманітарні зони будуть створені спільно з “міжнародним співтовариством” для розміщення переселенців та забезпечення ними їжею, водою та іншими необхідностями.

Ізраїль також розглядає можливість “затоплення” Гази з допомогою, додав Хагарі. Представники США, які висловлювалися під анонімністю, заявили, що немає достатніх ознак того, що Ізраїль серйозно планує вторгнення в Рафах у найближчий час.

Один з посадовців зазначив, що ізраїльські лідери частково використовують загрозу вторгнення в Рафах для тиску на ХАМАС з метою досягнення шеститижневої угоди про припинення вогню, яка передбачає звільнення залишкових ізраїльських заручників. Офіційні представники Байден адміністрації стверджують, що не лише Нетаньяху бажає вторгнутися до міста на півдні Гази, але і уряд Ізраїлю широко підтримує військову операцію в Рафаху.

США продовжують надавати гуманітарну допомогу Газі через повітряні та морські коридори.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ