АКТУАЛЬНО

Трамп відхилив запрошення Зеленського на візит до України

Колишній президент США, республіканець Дональд Трамп, відмовився від запрошення від президента України Володимира Зеленського відвідати країну. Електронний лист від передвиборчого штабу Трампа зазначав, що наразі нецільово відвідувати Україну, оскільки він більше не є головнокомандувачем, тобто не обіймає посаду президента Сполучених Штатів.

Кандидати на посаду президента США часто здійснюють поїздки за кордон, щоб підсилити своє зовнішньополітичне впливове зростання. На зразок, у 2016 році Трамп відвідав Мексику й зустрічався з її тодішнім президентом Енріке Пеньєю Ньєто ще до своєї перемоги на виборах.

У своєму інтерв’ю для німецького видання Bild, опублікованому 9 квітня, Зеленського запитували про плани Трампа щодо завершення війни в Україні “за один день”. Відповідаючи на це, він відмовився від фантастичних ідей та підкреслив потребу в реальних рішеннях. Зеленський також зазначив, що не телефонував Трампу особисто, але його запрошували до України як публічно, так і не публічно. Він висловив бажання зустрітися з Трампом і особисто обговорити ситуацію в Україні, якщо той вирішить приїхати.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ