АКТУАЛЬНО

Ізраїль Готується до Операції “Атлантида”: в чому вона полягає

Ізраїль готується до операції “Атлантида”, яка передбачає затоплення тунелів, що існують під Сектором Гази. Ця операція має на меті знищення терористичних тунелів, де ХАМАС зберігає боєприпаси та де можуть перебувати самі бойовики.

За даними видання Bild, з 2007 року ХАМАС створив понад 800 тунелів на території анклаву, використовуючи їх для зберігання засобів для атак на Ізраїль. Також у тунелях можуть знаходитися ізраїльські заручники, викрадені під час терористичних атак.

За інформацією Wall Street Journal (WSJ), ЦАХАЛ вже зібрав систему великих помп для затоплення цієї великої мережі тунелів морською водою. Проєкт отримав назву “Атлантида”. Спеціальні насоси планують закачувати тисячі кубометрів води і направляти її в тунелі.

Незважаючи на ці підготовки, поки що остаточне рішення щодо проведення операції “Атлантида” не ухвалене, і невідомо, коли вона може відбутися. Існує ризик виникнення невинних жертв, оскільки в тунелях можуть перебувати заручники, викрадені в ході терористичної атаки 7 жовтня. Ситуація розвиватиметься, і подальші дії Ізраїлю будуть залежати від обставин.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ