АКТУАЛЬНО

Ізраїль представив докази зберігання зброї ХАМАСом у дитячій лікарні в Газі

Ізраїльські військові надали відео та фотографії, які, за їхніми словами, свідчать про те, що організація ХАМАС використовує підвал дитячої лікарні в місті Газа для зберігання великої кількості зброї. Лікарня спеціалізується на лікуванні дітей, хворих на рак.

Військові також повідомили про те, що в підвалі лікарні трималися заручники. Є підозри, що це можуть бути ті самі особи, які були захоплені 7 жовтня в Ізраїлі. За даними речника Армії оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі, на території знайдено імпровізований туалет, невелику кухню, а також мотузки, якими можливо прив’язували заручників до стільців.

Хагарі визначив це місце як командно-контрольний центр ХАМАС та зазначив, що організація використовує цю лікарню як опорний пункт для ведення війни проти Ізраїлю.

До того ж, ізраїльські війська виявили мотоцикл із слідами пострілів, який, за їхніми словами, використовувався для доставки заручників до сектору Газа.

Ці розкриття ставлять під сумнів гуманітарний характер використання медичного закладу та вказують на можливе використання ХАМАСом цивільних об’єктів для ведення воєнних дій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ