АКТУАЛЬНО

Ізраїль завдав авіаудару по Лівану

Ізраїль завдав авіаудару по Лівану, внаслідок якого загинув командир терористичного угрупування ХАМАС Самер Махмуд аль-Хаджа. Про це повідомила пресслужба ЦАХАЛ (Армії оборони Ізраїлю).

Згідно з офіційною заявою, удар був здійснений під керівництвом розвідки ЦАХАЛ та ізраїльської армії в районі Сідона. Аль-Хаджа, старший командир ХАМАС у Лівані, був відповідальний за організацію терористичних атак і ракетних обстрілів з Лівану по Ізраїлю. Він також керував військовими силами в таборі Айн аль-Хільва, де займався вербуванням і підготовкою бойовиків для нападів на Ізраїль.

Цей удар відбувся на фоні закликів від Сполучених Штатів, Єгипту та Катару до Ізраїлю та ХАМАС відновити перемовини щодо завершення конфлікту у Смузі Гази. Планування масованих атак з боку Ірану проти Ізраїлю, можливо, було відкладене, що також вплинуло на ситуацію.

Новим політичним лідером ХАМАСу став Яхья Сінвар, екстреміст, відомий як ідеолог терактів 7 жовтня. Його призначення може вказувати на продовження активної конфронтації з Ізраїлем.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ