АКТУАЛЬНО

Ізраїльська армія атакує Ліван, повідомляють про ліквідацію високопоставленого командира “Хезболли”

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) здійснила удар по селу Аль-Султанія на півдні Лівану, результатом чого стало вбивство польового командира елітного ліванського підрозділу “Аль-Радван” угруповання “Хезболла” та двох інших командирів.

Угруповання “Хезболла” повідомило, що пізно ввечері в неділю, 7 квітня, одного зі своїх членів з Кафр-Кіли вбили “під час виконання його джихадистських обов’язків”.

Це стало відповіддю на атаку позицій “Хезболла” у Кафр-Кілі та ракетну установку в Яруні, яку Ізраїль опублікував у відеозаписі.

Від початку війни у Секторі Гази 8 жовтня Ізраїль знищив у Лівані та Сирії 272 членів “Хезболла”, а також 53 бойовики інших терористичних груп, одного ліванського солдата і щонайменше 60 цивільних осіб, у тому числі трьох журналістів.

“Хезболла”, що означає “Партія Аххала” або “Партія Бога”, виникла в 1982 році під час громадянської війни в Лівані як воєнізована ліванська шиїтська організація і політична партія з метою протистояти ізраїльській окупації.

Після початку наземної операції проти ХАМАС в Секторі Газа бойовики “Хезболла” почали обстрілювати ракетами територію Ізраїлю та американські військові об’єкти в сусідніх країнах.

Також, 7 квітня, авіація Сил оборони Ізраїлю нанесла удари по об’єктах у долині Бекаа на сході Лівану, можливо, ціллю їх був тренувальний табір “Хезболла” біля кордону з Сирією.

Примар Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що його країна готова розпочати війну з “Хезболлою”.

Раніше в результаті удару, який був приписаний Ізраїлю, по будівлі іранського дипломатичного представництва в Сирії загинули 11 осіб, у тому числі два генерали і п’ять офіцерів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР).

Також, 25 грудня 2023 року високопоставленого офіцера іранського КВІР Сайєда Реза Мусаві було вбито у результаті авіаудару Ізраїлю по передмісті Дамаска.

У ніч проти 22 липня 2022 року ізраїльська авіація з боку Голанських висот нанесла удари по цілях поблизу Дамаска, серед яких були завод зі збирання іранських безпілотних літальних апаратів та склад готової продукції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ