АКТУАЛЬНО

Зеленський планує зібрати до 100 країн на Саміті миру для визначення стратегії завершення конфлікту

Президент Володимир Зеленський розраховує на те, що на першому Інавгураційному Саміті миру в Швейцарії візьмуть участь представники 80-100 країн з усього світу. Зазначена дата заходу буде узгоджена найближчим часом.

Про це повідомив Зеленський у ході інтерв’ю, яке було показане в ефірі телемарафону. “Ми очікуємо, що цей саміт стане найпотужнішим, саме таким, яким має бути – самітом миру. Це вкрай важлива подія, на якій ми очікуємо зустріти партнерів і, я вважаю, спільно нам вдасться скласти стратегію подальших кроків у напрямку завершення війни”, – зазначив він.

Відповідаючи на запитання щодо можливої участі Китаю на цьому заході, президент зауважив, що поки що немає остаточного списку країн-учасниць. “Найближчим часом, я сподіваюся, навіть не тижнями, ми знайдемо спільну дату для проведення першого Інавгураційного Саміту в Швейцарії. Цю дату ми плануємо узгодити у форматі двостороннього спілкування між мною та президентом Швейцарії. Після цього ми розпочнемо розсилку запрошень різним лідерам держав у відповідних форматах”, – пояснив Зеленський.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ