АКТУАЛЬНО

Катастрофічні повені в Казахстані: понад 113 тисяч евакуйованих, надзвичайний стан у 8 регіонах

Понад 113 000 осіб, у тому числі 39 922 дітей, були евакуйовані через масштабні повені, що спостерігаються в 8 регіонах Казахстану, особливо на заході та півночі країни. Зараз у восьми регіонах країни оголошено режим надзвичайної ситуації. Причиною цього є рекордні рівні води, що, зокрема, спричинені значною кількістю снігу.

Акім міста Уральська Міржан Сатканов закликав місцевих мешканців евакуюватися, попереджаючи про наближення хвилі води з Іріклінського водосховища в Росії. Такі заходи вже прийняті відомствами для запобігання ризику пожеж та збереження життя людей.

У Петропавловську становище найбільш критичне, з транспортними магістраллями підтоплено. Президент Казахстану вже відвідав цей регіон, щоб оцінити масштаби збитків та надати допомогу.

Залізницею вже переправлено значну кількість техніки з різних станцій для ліквідації наслідків повені, включаючи бульдозери, трактори та інше спеціалізоване обладнання.

Експерти наголошують, що кількість опадів і снігу цього року виявилася значно вище норми, що впливає на силу та масштаби повені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ