АКТУАЛЬНО

Керівник банд у Гаїті загрожує спалахом громадянської війни

Ситуація на Гаїті загострилася до можливості громадянської війни, якщо прем’єр-міністр країни Аріель Анрі не піде у відставку, заявив Джиммі Шеріз’є, колишній офіцер елітної поліції та кримінальний авторитет, який очолює заколоти банд у країні.

Шеріз’є, відомий також під псевдонімом “Барбекю”, попередив журналістів про загрозу громадянської війни в Гаїті. “Або Гаїті стане раєм, або пеклом для всіх нас”, – заявив він.

За останні шість днів бандитські бойовики звільнили тисячі ув’язнених і захопили кілька стратегічних об’єктів у столиці Порт-о-Пренс, включаючи два аеропорти, поліцейські відділи та порт, що призвело до скасування майже всіх рейсів в головний міжнародний аеропорт країни.

У відповідь на ці події влада оголосила триденний надзвичайний стан та нічну комендантську годину в столиці та околицях. Також влада Панами арештувала колишнього військовослужбовця колумбійської армії, який був розшукуваний у зв’язку з убивством президента Гаїті Жовенеля Моїза.

Утримання ситуації під контролем в Гаїті залишається серйозним викликом для влади, особливо в умовах тривалих протестів та заворушень у країні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ