АКТУАЛЬНО

Кінець війни в Газі можливий лише після знищення ХАМАСу,-Нетаньягу

Президент США Джо Байден представив ізраїльський план щодо завершення війни в Газі, а на цю тему висловився і прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Він наголосив, що Ізраїль залишається при своїх умовах для припинення конфлікту: повне знищення військового і керівного потенціалу ХАМАСу, звільнення всіх заручників і гарантія, що Газа більше не буде загрозою для Ізраїлю. Лідер Ізраїлю наголосив, що припинення вогню до досягнення цих умов є неприйнятним для його країни.

За його словами, Ізраїль буде продовжувати настоювати на виконанні цих умов, перш ніж буде укладено постійний мирний договір. Президент Байден висловив оптимізм стосовно нової дорожньої карти, запропонованої Ізраїлем для припинення вогню в Газі, і ХАМАС вже висловив позитивне ставлення до цього плану.

Саудівська Аравія висловила свою підтримку всім зусиллям, спрямованим на негайне припинення вогню та виведення ізраїльських військ з Гази. Індонезія також заявила про готовність надіслати значні миротворчі сили та медичний персонал до Гази в разі досягнення угоди про припинення вогню.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ