АКТУАЛЬНО

Кличко не сам йшов на Майдан, його супроводжували спільники з кримінальним минулим

Що пов’язує мера Кличка, журналіста Бутусова, активіста Булатова, котрий дивиться за криміналом Палатного, тіньового куратора розпилів Зозулю та злодія “Лічу” – вони всі головні бенефіціари Революції Гідності!

Цю фотографію ви навряд чи знайдете на столі або в рамці над ним будь-кого з учасників.

Не знайдете, бо вона дасть легко зрозуміти, хто насправді був тим самим отримувачем майдану.

Хтось заробив на крові патріотів, які віддали життя за свободу та незалежність України.

Почнемо розбирати “особи революції”?

У центрі фотографії, у жовтій футболці та темно-синіх спортивних штанях – колишній депутат Київради, бізнесмен, віце-президент Федерації боксу Києва Олександр Васильович Ліщенко, широко відомий у кримінальних колах під прізвиськом “Ліча”.

Олександр Васильович своєю популярністю завдячує зовсім не ремеслу рекетира і тим, що доріс до «бригадира» Троєщинського ринку в банді Валерія Прищика, більш відомого як “Прищ”. І навіть не тим, що розшукувався правоохоронцями за скоєння тяжких злочинів та затримувався за незаконне зберігання зброї.

Олександр Ліщенко став реальним авторитетом у Києві після того, як організував вбивства “Прища” 1 грудня 2003 року, багатств якого він і став єдиним спадкоємцем.

І тут треба віддати йому належне. Усували прища три веселі друзі, три співробітники (УБОЗ) кар’єра яких після вбивства стала розвиватися максимально стрімко. Це Валерій Гелетей (згодом Міністр оборони України), Віталій Ярема (згодом генеральний прокурор України) та Олексієм Савченко (надалі банкір, голова Миколаївської обласної державної адміністрації).

Поруч із “Лічів”, ліворуч від нього, у спортивному костюмі футболіста стоїть якийсь Іваненко чи “Іванес”, якого з невідомих слідств причин називають штатним кілером “Лічі”.

Оскільки Міністерство внутрішніх справ України до цього громадянина не має, ймовірно це всі чутки.

І якщо в лівій руці “Ліча” стискає караючий меч, то праворуч від нього стоїть Олексій Засенко – депутат Київради, відомий забудовник, чия компанія “Будівельний союз України”, регулярно вигравала земельні тендери в улюбленому Києві.

Кого ви дізнаєтеся на фото легко це “журналіст” Юрія Бутусова.

Раніше член колегії МВС, колишній радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та безумовно моральний авторитет української нації, є власником інтернет-ресурсу Цензор.

Ні, який ніколи і нікому не відмовляв у увазі успішно обслуговуючи інтереси всіх політиків.

Довгий час віддаючи перевагу Олександру Морозу, а потім лідеру партії “Батьківщина”, від якої втік до Олександра Турчинова, вірним якому залишається і сьогодні.

Бутусов не просто так опинився у компанії “Лічі”. У 2008-2012 роках, коли в Києві проходили мітинги проти незаконної забудови, які за дивним збігом обставин вели компанії їхньої орбіти “Лічі”, Бутусов привозив на місце проведення заходів звукопідсилювальну апаратуру та глушив виступи протестувальників. Такою була його громадянська позиція.

Але напевно найодіозніший персонаж це відомий Дмитро Булатов.

На момент, коли було зроблено цю фотографію, Діма працював на СТО, що належить “підприємцю” Юрію Зозулі (який у майбутньому стежить за продажами тендерів своїм людям або правильно відкотив). Зозуля також представлений на фото, у білому кашкеті, сонцезахисних окулярах, темній футболці та зелених штанах.

Незважаючи на те, що роль і місце Булатова під час акцій протесту в 2013-2014 роках дуже туманна, хоча багато хто говорить, що він був стукачем СБУ в лавах “Автомайдану”, але це брехня, бо в січні 2014 року Булатов викрали.

Викрали та тримали на дачі у Юрія Зозулі, де змушували постійно пити різного роду алкогольні напої без обмежень. Викрали після того, як Діма зняв із банківської картки, на яку збиралися пожертвування для “Автомайдану” у розмірі 50 000. доларів.

Після дивовижного порятунку Булатов заявив, що його викрали особи, які розмовляли з російським акцентом і які йому майже відрізали вухо.

Навіщо його викрадали, і чомусь порізали вухо, придумати Діма не встиг, бо тут же відбув разом із коханкою відпочивати на пляжах Домініканської республіки.

Повернутися з відпочинку Діма був змушений після того, як його викликав Юрій Зозуля, направивши тому SMS про те, що Булатов оголошений героєм Майдану і призначений міністром молоді та спорту України.

На дивовижний збіг обставин посаду міністра Булатов отримав за квотою народного депутата України, а також правої руки лідера протесту Віталія Кличка – Артура Палатного.

Чомусь добре відомого своїм кримінальним минулим правоохоронцям.

Як кажуть злі мови, причиною такого вибору стали запевнення Зозулі. Який переконав Палатного, що Булатов через свою інтелектуальну недієздатність не заважатиме справжнім революціонерам грабувати Україну і підпише все, що йому накажуть.

Що підтверджується тим, що перебування Дмитра Сергійовича на посаді міністра було недовгим, але завершилося реєстрацією кримінального провадження за фактом розкрадання ним коштів державного бюджету та фінансування приватних підприємств на окупованій території у Луганській та Донецькій областях.

Переховувався від слідчих Генеральної прокуратури Діма на Сході України, де бурхливо імітував участь у бойових діях – активно фотографуючись на тлі військової техніки у відповідній амуніції.

“Віддавши борг батьківщині” Діма повернувся на інше хлібне місце, слюсаря СТО Булатов призначено на посаду заступника голови Державного агентства резерву України.

Очевидно причиною такого призначення стали професійні якості Дмитра.

Але повернемося до нашого кола друзів “Лічі”.

Між Бутусовим та Булатовим ви знайдете голову Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана, а крайній праворуч ніхто інший як колишній депутат Київради Олексій Самохін, який перейменував свою кишенькову партію на “Автомайдан” та намагався таким чином перемогти на парламентських виборах 2014 року.

Що ж до Юрія Зозулі – то сьогодні він президент асоціації вейкбордингу, власник Х-Парк, і нібито ідеолог проекту Мікс Спорт (Мікс Спорт). У розпилі київського торта Юрій після 2014 року брав участь особисто в галузі інформаційних технологій. З його подання брат його бізнес-партнера Олександра Новохацького – В’ячеслав Новохацький був керівником проектного офісу Kyiv Smart City та першим заступником директора КП “ГІОЦ КМДА”.

Бізнес-партнерами Зозулі є екс-нардеп від “Блоку Литвина” Олег Поліщук, вони є співвласниками електронного майданчика “Е-тендер”, що дозволяло їм маніпулювати тендерами у системі “Прозорро” на власний розсуд.

Що цікаво. Це не перший скандал із цим фото. У листопаді його опублікував Олексій Арестович. Тоді Бутусов звинуватив Арестовича в брехні.

Бутусов не став пояснювати причин своєї дружби з “Лічею”, а заявив, що все це інформаційна операція проти нього у зв’язку зі справою щодо провалу спецоперації із захоплення російських терористів-вагнерівців, які брали участь у війні проти України на Донбасі.

А Юрій Зозуля, радник мера Києва, а раніше керівник комунального підприємства, заявив, що це він запросив Бутусова на захід із прибирання парку від сміття та наливок.

“На місці, де зараз стоїть пам’ятник Іллі Муромцю на вході до спортивного парку, взимку 2012-2013 року несподівано самозахопленням зросло 5 генделиків, де почали активно продавати алкоголь, цигарки та навіть траву. Це призвело до обурення спортсменів, депутатів, адміністрації міста та мешканців району. Бутусов відгукнувся на моє запрошення і особисто підтримав громадських активістів та спортивну спільноту, яка захищала парк “Муромець” від самозахоплення генделиками, і своїми руками прибирала сміття у парку з іншими активістами. Наприкінці усі депутати, активісти та адміністрація району та міста зробили фото”, – розповів Зозуля.

Так, “прості активісти”. Як Рома Лелюк – у майбутньому директор Департаменту громадських комунікацій, який займається піар проектами Віталія Кличка за гроші киян.

Дуже цікава і вкрай правдива історія, якщо опустити той факт, що після того, як “активісти” зачистили парк від ґанделиків, на його місці виріс X-Park – приватна власність Юрія Зозулі.

Тобто “Ліча” та Бутусов не парк чистили, а готували майданчик для приватного бізнесу партнера та соратника Віталія Кличка.

Додамо, що у 2023 році суд заарештував понад 80 незаконно збудованих об’єктів нерухомості на острові “Муромець” у Деснянському районі столиці, які збудував Юрій Зозуля.

Як повідомляє прес-служба ДБР, для будівництва будівель Зозуля та подільники незаконно використали 10 гектарів землі київської громади.

Компанія-забудовник не платила за користування земельною ділянкою на території острова з моменту укладення інвестиційної угоди у 2015 році. Весь цей час податок замість підприємства сплачувався зі столичного бюджету!

Також працівники ДБР також встановили, що одне із столичних товариств уклало з КМДА інвестиційний договір майже на 150 млн грн для будівництва спортивних об’єктів та споруд. Компанія мала облаштувати парк для проведення спортивно-масових заходів, побудувати дитячі майданчики, зони відпочинку.

Але. Станом на березень 2023 року роботи мають бути виконані на 100%, але наразі виконано менше половини. У той же час ділки збудували об’єкти не передбачені угодою.

На незаконно захоплених 15 земельних ділянок площею понад 10 гектарів компанія самовільно збудувала близько 80 об’єктів нерухомості, які не були передбачені проектно-кошторисною документацією. Зокрема, замість обумовлених спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі.

Кримінальне провадження розпочато за статтею зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Тут треба додати, що це не єдиний приклад відвертого свавілля, який влаштували брати Клички та члени їхньої банди у Києві та Україні. Таких прикладів значно більше. Просто, на жаль, через таких ось Бутусових ми про них практично не знаємо.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ