АКТУАЛЬНО

Книга експертів, пов’язаних з Трампом, викладає можливі основи політики республіканця

Група експертів, асоційованих із колишнім президентом США Дональдом Трампом, оприлюднила книгу, в якій розглядаються можливі напрямки політики, якщо він повернеться до влади після наступних виборів. Про це повідомляє агентство Associated Press, яке отримало доступ до рукопису книги до її офіційної презентації. Видавцем роботи є інститут політики “Америка насамперед” (America First Policy Institute).

У книзі йдеться про те, що США мають поставити майбутню військову допомогу в залежність від участі України в мирних переговорах із Росією (раніше таку ідею Трампу вже приписували американські ЗМІ, але сам експрезидент її не підтверджував).

Експерти пророкують, що українська армія, найімовірніше, згодом втратить позиції, і радять США “не надсилати зброю в безвихідь, у якій Україні в кінцевому підсумку буде важко перемогти”. Але щойно буде укладено мирну угоду, у ній може з’явитися пункт, що США продовжать озброювати Україну – як стримувальний фактор для Росії.

Також автори схвалюють концепцію, в якій Україну “не проситимуть відмовитися від мети повернення всієї своєї території”, але Київ погодиться домагатися цього дипломатичним шляхом. Утім, вказується, що “дипломатичного прориву” на цьому напрямку навряд чи вдасться досягти, доки при владі перебуває Путін.

У документі також визнається, що українцям “буде важко прийняти мир, укладений шляхом переговорів, який не поверне всю їхню територію або, принаймні, на даний момент, не покладе на Росію відповідальність за бійню, яку вона влаштувала в Україні”.

Але далі наводиться думка Трампа: “Я хочу, щоб усі перестали вмирати”. Автори книги називають цю концепцію “хорошим першим кроком”.

При цьому AP вказує, що сам Дональд Трамп офіційно не підтверджував своєї згоди з тезами програми.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ