АКТУАЛЬНО

Кока-Кола зігріє понад 50 тис. українців

Компанія Кока-Кола спільно з Українським Червоним Хрестом розпочала важливу ініціативу щодо забезпечення теплом понад 50 тисяч українців. Згідно з оголошенням, до початку опалювального сезону українським громадам вже встановлено 37 мобільних котельень, призначених для обігріву лікарень, шкіл та житлових будинків.

Замовлено додатково вісім мобільних котелень, які незабаром надійдуть до громад. Ця ініціатива обійшлась у понад 3,5 мільйона доларів і стала важливим кроком у покращенні умов життя для численних українців.

«Ми пам’ятаємо минулу зиму та ті труднощі, з якими стикнулися українці під час припинення теплопостачання у низці українських міст. Кока-Кола закупила в українського виробника 37 котелень, які будуть обігрівати лікарні, школи, житлові будинки. Ми сформували замовлення на їхнє виготовлення заздалегідь і надзвичайно задоволені, що встигли поставити котельні у громади на початок опалювального сезону. Наразі очікуємо виконання ще одного замовлення на вісім мобільних котелень, що посилить стійкість територіальних громад цієї зими», – поділився Андрій Бублик, директор із корпоративних зв’язків і сталого розвитку Кока-Кола Беверіджиз Україна.

Мобільні котельні, які працюють на природному газі українського видобутку та можуть переключатися на дизельне паливо у випадку перерв у постачанні газу, є важливим резервним джерелом тепла для різноманітних громад.

Більшість котельень буде встановлено стаціонарно на заміну зруйнованим і зношеним, а в деяких містах, де теплогенерація працює на межі можливостей, їх використовуватимуть як запасні під час аварій. Наприклад, у селі Мироцьке Бучанської громади вони можуть обігріти до 5 тисяч квадратних метрів, включаючи школу, житлові будинки та адміністративні приміщення.

Умань отримала чотири мобільні котельні для забезпечення теплом житлових будинків у разі аварійних відключень. Така ініціатива надає додатковий рівень захисту в умовах, коли стабільність теплопостачання може бути порушена.

Міський голова Вознесенська, Євгеній Величко, поділився своїми враженнями: «Отримання модульних котелень є важливим кроком у забезпеченні наших жителів надійним та ефективним джерелом тепла. Впровадження цього проєкту дозволить нам покращити якість та надійність теплопостачання для соціально важливих закладів та установ нашої громади. В умовах складних часів, коли наша країна зазнає збройної агресії з боку російської федерації, ця допомога особливо важлива».

За словами Максима Доценка, генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, допомога від Кока-Кола є важливою, особливо в умовах війни: «Минулої зими Український Червоний Хрест забезпечував необхідним обладнанням об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, прихистки та громади, аби люди мали тепло та світло. Підготовку до зимового періоду 2024 року ми почали ще весною, адже розуміємо наскільки важливою є допомога людям під час війни. Завдяки підтримці нашого багаторічного партнера – Системи компаній Кока-Кола в Україні, ми передаємо теплогенераційне обладнання у десятки громад для шкіл, садочків, лікарень та багатоповерхових житлових будинків».

Зазначимо, що від початку війни Компанія Кока-Кола, її партнери з розливу напоїв та Фундація Кока-Кола вже надали гуманітарну допомогу для України у розмірі 30 мільйонів доларів, підтримуючи населення в умовах важкої ситуації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ