АКТУАЛЬНО

Колишній речник МЗС перейняв посаду генконсула України у Торонто

Олег Ніколенко, колишній речник МЗС, призначений генеральним консулом України у Торонто, Канада. У своїй заяві він підкреслив значимість нової посади для просування інтересів України та українців та зазначив, що це новий етап у його кар’єрі. Ніколенко також висловив подяку міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі та президенту Володимиру Зеленському за довіру.

Олег Ніколенко має багаторічний досвід роботи у дипломатичних справах. Він почав свою кар’єру як аташе посольства України в Лівії у 2008 році. Після спалаху громадянської війни в Лівії у 2011 році Ніколенко працював у важких умовах, забезпечуючи евакуацію українських громадян.

Після повернення з Лівії він працював у МЗС України, спеціалізуючись на Північній Африці та Близькому Сході, а також був помічником Спеціального представника України з питань Близького Сходу та Африки. З 2015 по 2020 рік він обіймав посаду речника Постійного представництва України при ООН у Нью-Йорку, а з листопада 2020 року працював речником Міністерства закордонних справ України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ