АКТУАЛЬНО

Колишня топ-менеджерка Facebook зізналася в крадіжці 4 мільйонів доларів

Колишня топ-менеджерка Facebook, Барбара Ферлоу-Смайлз, зізналася в крадіжці понад 4 мільйонів доларів, які належали компанії. Вона працювала у Facebook (тепер Meta) як провідний стратег та глобальний керівник ресурсних груп із залучення різноманітності з січня 2017 року по вересень 2021 року.

За інформацією офісу прокурора США Райана К. Б’юкенена, Ферлоу-Смайлз використовувала корпоративний рахунок для розкішного способу життя в Каліфорнії та Джорджії. Вона шахрайським шляхом використовувала кошти Facebook для оплати особистих витрат, таких як перукарі та няні.

Згідно із заявою прокурора, Ферлоу-Смайлз прив’язувала кредитні картки компанії до платіжних систем, таких як PayPal, Venmo і Cash App, оплачуючи ними послуги, які частково або повністю не надавалися. Вона також перевела 18 000 доларів з коштів Facebook дошкільному закладу за навчання дитини.

Прокурори стверджують, що Ферлоу-Смайлз передавала частину незаконно отриманих коштів друзям, родичам та колегам як відкат. Крім того, її дії призвели до значного порушення довіри та вплинули на репутацію компанії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ