АКТУАЛЬНО

Країна ЄС розпочне конфіскацію автомобілів з російськими номерами

Починаючи з 11 березня, Литва розпочне процес конфіскації автомобілів з російською реєстрацією, за винятком транзиту до та з Калінінградської області. Цю інформацію оприлюднили на офіційному веб-сайті митної служби Литви.

Відзначається, що автомобілі з російськими номерами повинні будуть покинути територію Литви та Євросоюзу до вказаної дати, якщо вони не будуть зареєстровані в цій країні. Після зазначеного терміну власникам таких транспортних засобів загрожує штраф та конфіскація автомобіля згідно зі статтею 515 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Автомобілі, які транзитом прямують до Калінінградської області або з неї, зможуть перебувати на території Литви протягом однієї доби.

Раніше було повідомлено, що у 2023 році в Україні було продано 206 нових автомобілів марки Lada. Це означає, що продажі автомобілів Lada в Україні знизилися на 38% порівняно з 2022 роком. Крім того, за минулий рік на українському ринку комерційного транспорту було продано лише один автобус російської марки ПАЗ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ