АКТУАЛЬНО

Країни НАТО планують спеціальну операцію з розмінування Чорного моря

Туреччина, Румунія та Болгарія, члени НАТО, активно працюють над угодою щодо створення спільних сил з розмінування для нейтралізації мін, які потрапляють до їхньої частини Чорного моря у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

За інформацією трьох анонімних джерел, заступники міністрів оборони цих країн планують зібратися в Анкарі 22 листопада з метою остаточного узгодження деталей щодо формування загону з розмінування. Однак чи буде підписано остаточну угоду після двохденної зустрічі, залишається невідомим, зазначило одне з джерел.

Це зустріч відбулася кілька днів після того, як головнокомандувач ВМС Туреччини, адмірал Ерджумент Татліоглу, висловив свою незгоду щодо присутності військово-морських сил інших союзників НАТО в Чорному морі, включаючи США. Він вказав, що це може збільшити напруженість у регіоні.

Якщо угода буде укладена, мінно-тральні сили не отримають статус операції НАТО, але стануть першою значущою спільною акцією чорноморських союзників з того часу, коли президент Путін віддав наказ розпочати війну проти України у лютому 2022 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ