АКТУАЛЬНО

Криза на кордоні: польські перевізники погіршують ситуацію, блокуючи КПП цілодобово – ДПСУ

Спільно зі збільшенням кількості вантажівок, які очікують на кордоні, польські перевізники посилюють блокування чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною. Речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко повідомив, що зокрема, КПП “Шегині”, який був заблокований з 23 листопада, від понеділка, 27 листопада, буде блокуватися цілодобово.

На ранок 26 листопада польські прикордонники повідомили, що приблизно 3,5 тисячі вантажівок чекають в черзі на території Польщі в напрямках “Ягодин-Дорогуськ”, “Краковець-Корчева”, “Рава-Руська-Хребене”, “Медика-Шегині”. Більше всього транспорту нагромаджується біля КПП “Шегині” та “Рава-Руська”.

За інформацією Демченка, блокування відбувається в знак протесту, і польські перевізники вирішили розширити свої дії, блокуючи КПП цілодобово. Це викликає серйозні труднощі для руху вантажівок через кордон, оскільки ці чотири напрямки є основними для перетину транспорту вагою понад 7,5 тонни.

Ситуація може швидше призвести до повного припинення руху вантажівок на цих напрямках, якщо перевізники продовжать блокування. ДПСУ визиває до негайного вирішення конфлікту та пошуку компромісу для запобігання гуманітарній та економічній кризі на кордоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ