АКТУАЛЬНО

Криза у британській армії, чисельність військ найнижча з часів наполеонівських воєн

За даними британських журналістів, чисельність військовослужбовців армії Великої Британії зменшилася до найнижчого рівня з часів наполеонівських воєн.

Міністерство оборони Великої Британії оголосило про серйозну кризу у збройних силах країни. Протягом останніх 12 місяців з армії звільнилося понад 15 000 осіб, в той час як на службу прибуло лише трохи більше 11 000 новобранців. З 15 729 військовослужбовців, які залишили війська, 8 101 особа зробили це достроково.

Журналісти The Telegraph повідомили, що минулий тиждень приніс ще одну тривожну новину: чисельність британських військ впала нижче за 73 000 осіб, що є найнижчим рівнем з часів наполеонівських воєн. Всі три гілки збройних сил піддаються тискам збереження персоналу.

Член парламенту від Лейбористської партії та “тіньовий” міністр оборони Джон Гілі звинуватив уряд консерваторів у створенні кризи з набором персоналу та руйнуванні контракту з військовослужбовцями. Він зауважив, що солдати мають погані умови проживання, моральний дух на низькому рівні, а чисельність військових упала.

Британський міністр оборони Грант Шеппс заявив, що консерватори збільшать витрати на оборону до 2,5% ВВП до 2030 року, підтримають Україну та забезпечать повне оновлення ядерних сил стримування. Він також висловив сумнів щодо здатності лейбористів забезпечити безпеку країни.

Отже, криза у збройних силах Великої Британії стає ключовим передвиборчим питанням, яке активно обговорюють як правлячі консерватори, так і опозиційні лейбористи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ