АКТУАЛЬНО

Курський наступ має на меті створити базу для «торгу» з Росією для завершення війни

Український військовий з позивним «Боксер» висловив свою думку про стратегічні цілі Курського наступлення, яке, на його думку, має на меті створити базу для можливих переговорів з Росією з метою завершення війни. В інтерв’ю для The Washington Post, «Боксер» пояснив, що присутність українських військ у Курській області є тимчасовою і має стратегічну мету.

«Я думаю, що це тимчасово (присутність України в Курській області — Ред.). Я вважаю, що і командування так думає, що це робиться для того, щоб завершити війну таким чином. Я думаю, що це все вже на фінішній прямій. Можливо, буде якийсь торг територіями, але залишатися тут ми не плануємо поки», — заявив «Боксер» в інтерв’ю The Washington Post.

Водночас у статті WP наводиться думка військового аналітика про складну ситуацію на Донбасі, де резерви були перекинуті під Курськ.

«Є певні свідчення того, що росіяни насправді атакують останню справжню лінію оборони біля міста Покровськ», — говорить Франц-Штефан Гаді, військовий аналітик Центру нової американської безпеки в Відні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ