АКТУАЛЬНО

Курський наступ зірвав секретні переговори між Україною та Росією

Секретні переговори між Росією та Україною, що мали на меті досягнення часткового припинення вогню, були зірвані через наступ російських військ у Курській області. Про це повідомляє французьке видання Le Monde з посиланням на джерела, близькі до переговорного процесу. Раніше аналогічну інформацію опублікувала газета Washington Post.

Згідно з інформацією, яку наводить Le Monde, переговори між Києвом і Москвою мали на меті домовитися про припинення “ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін”. Це рішення передбачало часткове припинення вогню, яке могло б суттєво зменшити рівень насильства та гуманітарні втрати на обох сторонах конфлікту.

Зустріч російської та української делегацій була запланована на кінець серпня в Досі, Катар. Ідея про переговори виникла після саміту миру, що відбувся в Швейцарії в середині червня. Під егідою Катару проводилися конфіденційні консультації, спрямовані на зменшення напруги між сторонами.

Однак, наступ російських військ на Курській дузі став серйозною перешкодою для досягнення домовленостей. Військові дії на цьому фронті призвели до зриву запланованих переговорів, які мали стати важливим кроком до зниження інтенсивності бойових дій.

Українські чиновники вже заявили, що мають намір продовжити переговори, але без участі російської сторони. Це рішення може ускладнити подальші спроби досягнення миру та розв’язання конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ