АКТУАЛЬНО

Китай пропонує ідею мирних переговорів між Києвом і Москвою

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в Лаосі озвучив нову ініціативу щодо врегулювання конфлікту в Україні. Китай має намір просувати ідею мирних переговорів між Києвом і Москвою як частину своєї зовнішньої політики.

Китай просуватиме ідею мирних переговорів між Києвом і Москвою.

Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі в Лаосі з держсекретарем США Блінкеном. Вони, серед інших питань, обговорили Україну.

«Позиція Китаю щодо українського питання є відвертою і непохитною, і він продовжуватиме наполегливо переконувати і просувати мирні переговори», – сказав Ван Ї.

Також «Китай виступає проти наклепу і неправдивих звинувачень, не сприймає тиску і шантажу і буде вживати рішучих і силових заходів для захисту своїх основних інтересів і законних прав» (коментуючи, мабуть, погрози США запровадити санкції проти китайських компаній, що торгують з Росією).

Своєю чергою, Блінкен, говорячи про українську війну, «висловив серйозну стурбованість у зв’язку з підтримкою КНР оборонно-промислової бази Росії і дав зрозуміти, що якщо КНР не вживатиме заходів для усунення цієї загрози європейській безпеці, то США і надалі вживатимуть відповідних заходів проти цього».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ