АКТУАЛЬНО

Китай та Росія запустили супутники, які можуть бути використані для нападу на об’єкти США

Китай та Росія запустили супутники, які, за даними Космічних сил США, призначені для перевірки та ремонту інших космічних кораблів, але можуть бути використані для нападу на об’єкти США.

У своїй першій публічній оцінці загроз Космічні сили повідомили, що деякі китайські супутники, такі як “Шицзянь 17” і “Шицзянь 21”, мають подвійне призначення, що ускладнює виявлення та приписування їх дій.

Зазначається, що Китай розробляє супутникові системи перевірки та ремонту, які можуть функціонувати як зброя, та вже запустив кілька супутників для тестування орбітального обслуговування.

Крім того, Китай ймовірно розробляє глушники для супутникового зв’язку, які можуть бути використані для перешкоджання урядовим та військовим операціям. Ці загрози змусили Космічні сили США запустити нове угруповання супутників раннього попередження для відстеження можливих китайських або російських космічних кораблів, які можуть скласти загрозу американським орбітальним системам.

Зазначено також, що Росія розробляє та тестує протикосмічну зброю, включаючи протисупутникові системи на низькій орбіті. Однак, у порівнянні з Китаєм, кількість супутників дистанційного зондування у Росії обмежена.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ