АКТУАЛЬНО

Китайський мирний план щодо України підтримали більше двох десятків країн

Понад два десятки країн висловили підтримку китайському плану з припинення війни в Україні, повідомив міністр закордонних справ КНР Ван Ї.

Ця заява свідчить про зростаючий інтерес міжнародної спільноти до мирного врегулювання конфлікту, який триває вже більше року і має значні глобальні наслідки.

Ван Ї сказав, що Росія і Україна окремо «підтвердили більшу частину змісту» принципів політичного рішення, які були викладені Китаєм і Бразилією в спільній заяві минулого місяця.

Документ, викладений КНР і Бразилією, закликає до скликання міжнародної конференції, визнаної як Росією, так і Україною, – альтернативи «формулі миру» Києва, яку підтримують західні країни, і яка має бути обговорена на швейцарській конференції цього місяця.

Ван сказав, що 26 країн погодилися приєднатися (або шукають шляхи приєднання) до «спільного розуміння», якого досягли Китай і Бразилія. За його словами, за даними міністерства закордонних справ, загалом 45 країн дали позитивну оцінку цим ідеям.

Міністр закордонних справ Хакан Фідан, який відвідує Туреччину, також «привітав і високо оцінив» плани Пекіна після їхньої зустрічі у вівторок, сказав Ван.

Нагадаємо, китайський мирний план передбачає припинення вогню по лінії фронту без виведення російських військ на кордони 1991 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ