АКТУАЛЬНО

Літак Spitfire зазнав аварії під час заходу вшанування пам’яті битви за Британію

Літак Spitfire впав на поле в Лінкольнширі під час заходу, присвяченого вшануванню пам’яті битви за Британію. За інформацією, опублікованою у The Independent, поліція та аварійні служби прибули на місце події в суботу о 13:20 відповідно до отриманого повідомлення про падіння літака часів Другої світової війни.

Поліція Лінкольнширу повідомила, що вважається, що літак мав лише одного пасажира, і ніхто інший не був причетний до цієї аварії. Водіїв закликали уникати району через перекриття доріг.

Літак, який зазнав аварії, відомий як Supermarine Spitfire, використовувався як під час, так і після Другої світової війни. Розроблений Р. Д. Мітчеллом, він відіграв вирішальну роль під час Битви за Британію, де допоміг відбити повітряні атаки Люфтваффе.

Прес-секретар Королівських повітряних сил заявив: “Ми повідомлені про інцидент в районі авіабази Конінгсбі з літаком Королівських військово-повітряних сил. Ми працюємо з аварійно-рятувальними службами і підтримуємо постраждалих. Подальша інформація буде надана в найближчий час”.

Це не перший випадок аварії літака Spitfire. У серпні минулого року загинув пілот, коли репліка Spitfire розбилася в селі Енстоун в Оксфордширі.

У даний час Королівські військово-повітряні сили експлуатують шість літаків Supermarine Spitfire в рамках меморіального польоту “Битва за Британію”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ