АКТУАЛЬНО

Лукашенко та Сі Цзіньпін: дружба між Білорусією та Китаєм

Білоруський президент Олександр Лукашенко вирушив у поїздку до Пекіна, де відбулася зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпіном. Під час цієї зустрічі Лукашенко назвав Сі Цзіньпіна своїм другом, а глава Китаю висловився про зміцнення політичної взаємодовіри між країнами.

Лукашенко поділився враженням, що відчуває себе дуже спокійно та комфортно в Китаї, а Заходу, за його словами, слід вдячити Пекіну за спокій і нормальне життя. Він висловив вдячність за те, що понад півтора мільярда людей в Китаї живуть спокійним і нормальним життям.

Сі Цзіньпін, з свого боку, підкреслив позитивний розвиток білорусько-китайських відносин та важливі домовленості на користь динамічного розвитку їхнього партнерства. Глава Китаю визнав титанічні зміни у сучасному світі та висловився про нові виклики та ризики.

Сі висловив подяку Лукашенку за збереження соціальної гармонії та стабільності в Білорусі, визначивши це як основу для подальшого розвитку країни. Зустріч стала свідченням зближення двох країн та укріплення дипломатичних зв’язків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ