АКТУАЛЬНО

Мадуро став Путіним 2.0

Колишній водій шкільного автобуса Ніколас Мадуро, який волею долі став президентом Венесуели, продовжує наслідувати авторитарну політику Володимира Путіна. Мадуро, відомий своїми лівими поглядами, оголосив себе переможцем президентських виборів на тлі масових народних протестів. Венесуельський режим повідомив про затримання щонайменше 2000 протестувальників, у країні запроваджено надзвичайний стан.

У своїй промові перед прихильниками Мадуро заявив, що всі затримані протестувальники будуть відправлені до в’язниць суворого режиму Токорон і Токуйіто. “На цей раз милосердя не буде. Якщо вони прагнуть крові, то в ній і потонуть”, – сказав диктатор, демонструючи жорстку позицію щодо опозиції.

Відомо, що на допомогу Мадуро Росія надіслала озброєний контингент найманців, зокрема терористів угруповання “Вагнер”. Ці найманці, які у 2018-2021 роках навчали венесуельські каральні органи новим методам тортур, тепер допомагають режиму придушувати протести.

Лідерка опозиції Марія Коріна Мачадо, яка протягом минулого тижня переховувалася, побоюючись арешту, все ж виступила на мітингу в Каракасі. Режим не цурається жорстких заходів, включаючи відстріл опозиціонерів і критично налаштованих політиків. Ситуація в країні залишається напруженою, а громадянські права та свободи – під загрозою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ