АКТУАЛЬНО

Магнітна буря наближається: як це вплине на Землю та людей?

У четвер, 16 листопада, світ очікує потужна магнітна буря, яка розпочне своє впливове відсвітлення вже сьогодні. Хоча сила удару не перевищить 4 бали, до завтра К-індекс геомагнітних коливань стрімко підніметься до червоного рівня, досягаючи семи балів з можливих дев’яти.

За висновками Meteoagent, 17 листопада сила ударів зменшиться до трьох балів, а до 22 листопада очікуються позитивні зміни з К-індексом 2. Магнітні бурі, викликані спалахами радіації та зарядженими частинками від Сонця, можуть суттєво впливати на магнітне поле та атмосферу Землі.

Вплив на людей та рекомендації

Магнітні бурі можуть викликати різні реакції у людей, зокрема тих, хто страждає від серцево-судинних захворювань, артеріального тиску, психічних розладів та вегетосудинної дистонії. Діти також можуть відчувати певні негативні ефекти, такі як зниження апетиту та сну.

За цих умов рекомендується батькам звертати особливу увагу на харчування та режим дня дитини. Деякі люди можуть відчувати фізичні та психологічні зміни, такі як зниження працездатності, роздратованість, апатія чи головний біль.

Особам похилого віку, вагітним та тим, хто страждає від хронічних захворювань, рекомендується дотримуватися загальних рекомендацій: утримуватися від алкоголю, вживання жирної та гострої їжі, а також збагачувати раціон овочами та фруктами, дотримуючись водного режиму.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ