АКТУАЛЬНО

Макрон під “вогнем опозиції” за пропозицію відправити військових в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон зустрівся з лідерами основних політичних партій, щоб обговорити посилення підтримки України. Але ті його активно розкритикували за слова, сказані про можливість відправки військових в Україну, пише The New York Times.

Так, Жордан Барделла, який очолює вкрай праву партію “Національне об’єднання”, розкритикував президента за те, що він готовий підтримати Україну “без обмежень” і “без червоних ліній”. Цей підхід він назвав “безвідповідальним і надзвичайно небезпечним для миру в усьому світі”.

Інших політиків аргументи президента теж не переконали. Секретар Комуністичної партії Фаб’єн Руссель охарактеризував позицію президента як “готову до ескалації” і “небезпечну”.

Лідер Партії зелених Марін Тондельє заявила, що Макрон виявив “дилетантство”, зайняв позицію, що викликає тривогу, “щоб продемонструвати свою мужність”.

“Тепер ясно, що напередодні виборів до Європарламенту, які відбудуться в червні, Україна буде центральним питанням для Франції, а Макрон спробує представити крайніх правих і лівих як помічників Росії”, – пише The New York Times.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ