АКТУАЛЬНО

Марін Ле Пен планує третій раз змагатися за президентську посаду у Франції у 2027 році

Марін Ле Пен, глава фракції французької ультраправої партії “Національне об’єднання”, планує бути єдиним кандидатом від цієї політичної сили на майбутніх президентських виборах у 2027 році. Про це розповів речник партії, Жюльєн Одуль, в інтерв’ю французькому каналу Europe 1.

Одуль підкреслив, що Марін Ле Пен не має на меті просто керувати Францією, але бажає очолити її. “Вона буде нашим кандидатом на наступних президентських виборах у 2027 році”, – додав він.

Також речник оголосив, що в разі дострокових виборів, вимаганих деякими депутатами через незадоволення новим законом про міграцію, Жордан Барделл, нинішній лідер “Національного об’єднання”, буде висуватися на посаду прем’єр-міністра Франції.

Марін Ле Пен двічі брала участь у президентських виборах у Франції в 2017 і 2022 роках, проте обидва рази поступалася Емманюелю Макрону. Однак її популярність зростає, особливо після реформи щодо пенсійного віку та закону про міграцію. Варто відзначити, що Ле Пен відступила від радикальних правих поглядів, що також сприяло її зростанню популярності. Міністр внутрішніх справ Франції, Жеральд Дарманен, раніше попередив про ризик перемоги ультраправої політички на майбутніх виборах президента у 2027 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ