АКТУАЛЬНО

Мар’їнка під ударом: Олександр Тарнавський оновив інформацію про ситуацію в обороні міста

Сили оборони України утримують противника на Мар’їнському напрямку в Донецькій області, продовжуючи активну оборону міста. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

“На Мар’їнському напрямку триває стримування ворожих сил в районах Новомихайлівки та Красногорівки, де вже відбито 11 атак”, – зазначено в повідомленні.

За словами Тарнавського, противник у Мар’їнці накопичує сили для майбутніх атак.

“При цьому продовжуються інформаційні втручання та провокації щодо нібито повного захоплення міста. Оборона Мар’їнки триває”, – додав він.

Мар’їнка, що знаходиться недалеко від окупованого Донецька, пережила важкі бої з часу російського вторгнення в Україну, що призвело до повного знищення інфраструктури міста.

Відзначимо, що на початку грудня британська розвідка повідомила про поступовий рух російських військ через руїни Мар’їнки. Зараз Росія, ймовірно, контролює значну частину зруйнованої території.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що 90% активних бойових дій зафіксовані в районах Авдіївки та Мар’їнки.

Координатор групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець вважає, що з оперативного погляду Мар’їнка не відіграє вирішальної ролі, проте для росіян цей напрямок має стратегічне значення, тому захоплення міста стало пріоритетом для окупантів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ