АКТУАЛЬНО

Масштабна гуманітарна допомога для Гази: США та Йорданія скидають 38 тисяч порцій харчів з повітря

У суботу, 2 березня, було проведено перше спільне десантування гуманітарної допомоги мешканцям сектора Гази Центральним командуванням США та Королівськими ВПС Йорданії. Про це повідомили з американського Центрального командування.

У рамках цієї спільної операції брали участь американські та йорданські літаки С-130 Геркулес, а також військовослужбовці, що мають досвід у повітряному доставленні вантажів, зазначило Командування. Літаки С-130 зі Сполучених Штатів скинули понад 38 тисяч порцій харчування вздовж узбережжя Гази, що дозволило цивільному населенню отримати доступ до критично необхідної допомоги. За словами військових, гуманітарні десантування сприяють американським зусиллям у забезпеченні життєво важливою допомогою населення палестинського анклаву.Центральне командування США/X (Twitter)

“Ми вже розпочали планування можливих наступних місій з доставлення гуманітарної допомоги з повітря”, – додали представники Центрального командування США.Центральне командування США/X (Twitter)

Президент США Джо Байден оголосив про намір організувати доставлення гуманітарної допомоги таким способом 1 березня. Білий дім виразив занепокоєння щодо можливого голоду в Газі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ