АКТУАЛЬНО

Мексиканське узбережжя у владі стихії. Уже 39 загиблих

Мексиканське курортне місто Акапулько опинилося на межі хаосу після потужного урагану Отіс. Місто зіткнулося з масштабними випадками мародерства. Для відновлення порядку було розгорнуто 17 000 солдатів і поліцейських.

Ураган Отіс охопив Тихе узбережжя в середу, з вітрами, що досягають 266 км/год, і за 12 годин інтенсифікувався з тропічної бурі в категорію урагану “п’ять” – найсильнішу категорію. Акапулько став одним із найбільш постраждалих регіонів у Мексиці. 80% готелів курорту пошкоджено і затоплено вулиці.

До теперішнього моменту кількість загиблих від урагану Отіс збільшилася до 39 осіб – 29 чоловіків і 10 жінок, а щонайменше 10 осіб вважаються зниклими безвісти.

Соціальні мережі заповнені відеороликами, на яких показано випадки розграбування в постраждалих районах, оскільки продуктові та водні запаси швидко виснажуються.

Головну дорогу, що з’єднує Акапулько з рештою країни, щойно було відкрито, що дало змогу доправити невідкладні гуманітарні вантажі в місто. У районі Ренасім’єнто жителі висловили невдоволення відсутністю допомоги.

Президент Андрес Мануель Лопес Обрадор обіцяв допомогти відновити місто, але він звинуватив своїх політичних опонентів у перебільшенні масштабів розграбування з метою дискредитації його уряду перед президентськими виборами наступного року.

Офіційні джерела повідомляють, що ураган Отіс був найпотужнішим ураганом, який будь-коли торкнувся Тихоокеанського узбережжя Мексики, залишивши руйнування, які оцінюються в мільярди доларів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ