АКТУАЛЬНО

Мер Дніпра Борис Філатов: “Проблема корупції в Україні перебільшена”

Мер міста Дніпро, Борис Філатов, висловив свою точку зору щодо проблеми корупції в Україні, заявивши, що вона, на його думку, перебільшена. В інтерв’ю він порушив важливі питання щодо сприйняття корупції в суспільстві та ролі медіа і політичних повідомлень у формуванні цього сприйняття.

Перебільшення проблеми корупції

Філатов зазначив, що проблема корупції, як він вважає, може бути перебільшена. Він стверджує, що їхні власні західні партнери і вони самі, українці, впровадили у свої уми цей “наратив” про широко розповсюджену корупцію в країні. Він наголосив, що постійна згадка про корупцію в суспільних дебатах може підтримувати ті повідомлення, які, на його думку, поширюють російські інформаційні ресурси і навіть західні джерела.

“Я думаю, що проблема корупції перебільшена. Тому що ми не тільки наших західних партнерів у цьому, скажімо так… цей наратив вклали в мізки. Ми самі собі вклали в мізки цей наратив. Тому що ми всі бігаємо і говоримо: корупція, корупція, корупція!”,- заявив він.

Філатов наголосив, що постійне обговорення корупції може стати одним зі способів підтримувати ті меседжі, якими користуються російські інформаційні ресурси. Важливим моментом у його заяві є зазначений вплив медіа та політики на формування громадської думки про корупцію. Філатов вважає, що переоцінка проблеми корупції може бути не вигідна і може призвести до звинувачень усіх, крім самих себе.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ