АКТУАЛЬНО

Мета Китаю — стати наддержавою до 2050 року: про стратегію розповів експерт

Китай визначив своєю стратегічною метою досягнення світового лідерства до 2050 року, використовуючи глобальні конфлікти для максимального ослаблення своїх конкурентів. За словами Олександра Федичева, Пекін активно впливає на світову сцену, зокрема тиск на США та утримання від активної підтримки інших країн, включаючи Україну.

“Китай використовує ці стратегії, щоб досягти максимального ослаблення своїх конкурентів, особливо на фоні конфліктів між Росією та Заходом, які він не прагне активно підтримувати”, – відзначив він.

Федичев також зауважив, що Китай обирає неактивний підхід до різних глобальних проблем, таких як палестино-ізраїльський конфлікт, північнокорейська ситуація та можливі конфлікти в Латинській Америці.

“Китай не вживає активних заходів для вирішення цих питань, а навпаки, зберігає мирну риторику, не втручаючись активно в розвиток подій”, – зазначив експерт.

За його словами, Пекін виграє, коли Вашингтон витрачає свої ресурси на підтримку інших країн, що сприяє стрімкому скороченню відставання Китаю в економічній, технологічній та геополітичній сферах.

“Китай прагне невдовзі зменшити своє відставання в усіх аспектах, щоб досягти своєї основної мети – стати найбільшою світовою наддержавою до 2050 року”, – підсумував Федичев.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ