АКТУАЛЬНО

Міністерство культури анонсує трансформацію Єдиного телемарафону

Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв висловив думку, що українці відчувають недостатність оперативної інформації, яку отримували під час війни. Тому необхідно змінити формат телемарафону, щоб задовольняти потреби громадян.

“Сьогодні люди хочуть більше практичної, цільової інформації з лінії фронту. Вони прагнуть бачити більше воєнкорів, більше розуміння того, що відбувається та де це відбувається. Проте важливо дотримуватися інформаційного балансу, уникати чутливого контенту”, – зауважив Карандєєв.

Також він відзначив, що після вторгнення російських військ в Україну телемарафон надавав народу достовірну інформацію, хоча не завжди повну.

Всі телевізійні канали, які раніше були доступні через Т2, були включені до складу телемарафону. Деякі канали, такі як “Еспресо”, “Прямий”, “П’ятий”, перейшли в інтернет, але аудиторія залишилася стабільною. Карандєєв відзначив, що українці швидко адаптувалися до нових форматів.

Крім того, він зауважив, що ідея фінансування телеканалів за рахунок державних коштів є нормальною практикою в країнах Європейського союзу та Сполучених Штатах. Тому така модель можлива і в Україні.

Нещодавно Європейська федерація журналістів закликала українську владу переглянути формат телемарафону та розглянути можливість його закриття. Експерти висловили занепокоєння можливим контролем медійників з боку Служби безпеки України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ