АКТУАЛЬНО

Міністерство юстиції України вимагає стягнути майно Медведчука та Марченко через суд

Міністерство юстиції України в п’ятницю подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкцій згідно з законом “Про санкції” до колишнього народного депутата України Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції.

Згідно з заявою, Міністерство юстиції просить стягнути майно, яким прямо або опосередковано володіють Медведчук та Марченко, включаючи рухоме майно (зокрема 24 автомобілі, два повітряні судна – літак Gulfstream G650 і гвинтокрил Bell-427, а також прогулянкове судно “Романс 1” типу Azimut benetti spa), нерухоме майно (понад 20 об’єктів), корпоративні права в 22 юридичних осіб (включаючи обленерго і телеканали), майнові права на вісім торговельних марок, а також грошові кошти на суму приблизно 1,9 млн гривень та понад 1000 історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, предмети інтер’єру та залізничний вагон-ресторан із меблями).

Нагадаємо, у квітні 2022 року Личаківський районний суд Львова за клопотанням Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора арештував 154 об’єкти рухомого та нерухомого майна Віктора Медведчука та Оксани Марченко. Серед арештованих майнових активів були 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць і моторна яхта. Також були арештовані частки у статутних капіталах 25 компаній, власниками яких є Медведчук або його дружина.

У червні 2022 року той самий суд заарештував ще 279 картин, статуеток, посуду і залізничний вагон-ресторан, виявлені під час обшуку в маєтку Медведчука.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ