АКТУАЛЬНО

Іспанія витратить 11 млн євро на розробку власної лазерної гармати для боротьби з дронами

У Іспанії планується створення комплексної системи лазерної зброї для боротьби з дронами до 2027 року. Потужність цієї системи становитиме 35 кВт. Міністерство оборони країни вже надало дозвіл на розробку цього комплексу компаніям Indra Sistemas і Escribano Mechanical & Engineering. Планується, що ці компанії спільно втілять проєкт у життя протягом кількох етапів і представлять прототип до грудня 2027 року, на реалізацію якого виділено 10 980 000 євро.

Проєкт DIAL є першим значущим підприємством Міністерства оборони Іспанії з розробки лазерної зброї. Щодо деталей нової системи поки що мало інформації, але деякі аспекти можна знайти в річному плані оборонних контрактів. Зазначена програма відповідає ініціативі з створення засобів боротьби з дронами, які мають потужність 35 кВт, і все вказує на те, що це саме проєкт DIAL.

За наявною інформацією, прототип бойового лазера буде включати електрооптичну систему, механізм наведення, вбудований лазер для фокусування променя і систему стрільби. Також передбачена технологія визначення відстані, яка буде передавати дані лазерній системі. Весь комплекс буде розташований в спеціальному укритті, за винятком систем, які вимагають прямої видимості.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ