АКТУАЛЬНО

Міноборони РФ попередив Пентагон про таємну українську операцію в Росії

Недавній дзвінок міністра оборони Російської Федерації Андрія Бєлоусова до Пентагону викликав велику увагу міжнародних експертів і засобів масової інформації. Як повідомляє видання New York Times з посиланням на анонімні джерела, дзвінок був пов’язаний із попередженням про таємну операцію, яку українська розвідка планувала провести на території Росії.

Білоусов попередив про операцію міністра оборони США Ллойда Остіна, і американці зажадали від українців «не робити цього».

«Росіяни виявили таємну операцію проти Росії, що готується в Україні, яка, як вони вважали, була благословенна американцями. Чи знав Пентагон про цю змову, запитав Бєлоусов у Остіна, як і про потенціал посилити напруженість у відносинах між Москвою і Вашингтоном?

Чиновники Пентагону були здивовані цим твердженням і не знали про будь-яку подібну змову», – повідомляє видання.

Однак після цього «американці зв’язалися з українцями і сказали: якщо ви думаєте про те, щоб зробити щось подібне, не робіть цього». Що саме планувалося – не повідомляється.

Газета стверджує, що Україна не завжди посвячує США у свої операції. При цьому деякі з них «розчарували офіційних осіб США», оскільки «не змогли помітно поліпшити становище України на полі бою, але ризикують відштовхнути європейських союзників і розширити війну».

Зокрема, американців «нервували» такі операції, як удар по російській авіабазі на західному узбережжі Криму в серпні 2022 року, підрив вантажівки на Кримському мосту і удари безпілотників у глибині Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ