АКТУАЛЬНО

Місця по всьому світу, які будуть недоступні для туристів з 2024 року

Під час періоду пандемії світовий туризм втратив значну кількість ресурсів та прихильників. Навіть після відкриття кордонів не всі локації стануть доступними для подорожей. Отже, оголошено про закриття декількох відомих об’єктів для туристів у 2024 році.

  1. Центр Помпіду, Париж: Паризький музей, який насправді існує вже понад 60 років, буде закритий на модернізацію після літніх Олімпійських ігор у 2023 році. Модернізація обійдеться у 282 мільйони доларів, і музей залишиться закритим до 2030 року.
  2. Splash Mountain, США: Один із найвідоміших атракціонів Disneyland, Splash Mountain, зачиняється в Каліфорнії та Флориді для змін у вигляді та концепції. Відновлений атракціон отримає назву “Пригода Тіани Байо” та буде базуватися на фільмі “Принцеса і жаба”.
  3. Нома, Копенгаген: Визнаний найкращим рестораном світу, “Нома” в Копенгагені оголосив про тимчасове закриття до 2024 року. Після відкриття у 2025 році ресторан планує презентувати інноваційну тестову кухню.
  4. “Привид Опери”, Нью-Йорк: Після 35 років успішної роботи та 14 000 вистав, культовий мюзикл “Привид Опери” закривається в Нью-Йорку. Завершення останнього шоу відбулося у 2023 році.
  5. Пергамський музей, Берлін: Музей закривається до 2027 року для проведення проєкту модернізації, що включає створення нової пішохідної зони та розширення виставкових залів.
  6. Скеля слонового хобота, Тайвань: Популярна туристична атракція в Тайвані, вигляд якої нагадує хобот слона, впала в море внаслідок ерозії. Заборонено доступ туристам з 2010 року.
  7. Парк Хаятт, Токіо: Готель в Токіо, відомий як Парк Хаятт, закриється для ремонту в травні 2024 року та відкриється знову у 2025 році.
  8. Нотр-Дам, Париж: Після пожежі в 2019 році, Нотр-Дам відновлять до його первісного вигляду. Планується повторне відкриття на грудень 2024 року.
  9. Смітсонівський замок, Вашингтон: Головна будівля Смітсонівського замку закрилася в лютому 2023 року на п’ять років для ремонту та модернізації. Протягом цього часу для туристів будуть доступні цифрові тури та інші заходи.
  10. Виноградник Леонардо да Вінчі, Мілан: Виноградник, що належав Леонардо да Вінчі, тепер у приватній власності французького мільярдера. Наразі невідомо, чи буде він доступний для відвідування.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ