АКТУАЛЬНО

Можливість саміту миру для забезпечення глобальної безпеки ефективніше, ніж ООН та ОБСЄ

В інтерв’ю на каналі FREEДOM надзвичайний і повноважний посол, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень, Андрій Веселовський, заявив, що Україна не може розраховувати на підтримку великих міжнародних організацій у досягненні миру, оскільки вони перебувають під впливом Росії.

“Великі міжнародні організації останнім часом виявилися ослабленими і не виконують своїх функцій як дипломатичні майданчики. Вони нагадують скоріше місця, де збираються для обговорення або конфліктів. Єдині серйозні учасники залишаються Північноатлантичний альянс та Європейський Союз. Решта міжнародних організацій, як от Організація Об’єднаних Націй, ОБСЄ, фактично паралізовані”, – зауважив Веселовський.

Він також зазначив, що роботу цих організацій ускладнює Російська Федерація.

“Наприклад, ОБСЄ. Її роботу фактично паралізовано через право вето РФ. Час від часу до неї приєднується Китай. РФ є ініціатором блокування процесів, спрямованих на досягнення миру та безпеки”, – підкреслив експерт.

За його словами, Україні не слід розраховувати на міжнародні організації у вирішенні конфлікту в країні.

“Україні не варто покладати надії на міжнародні організації для відновлення миру. Але це не означає, що їх не слід використовувати як дипломатичні майданчики. Важливо надавати інформацію про ситуацію в центрі Європи та шляхи вирішення конфлікту. Глобальний саміт миру, запланований на 15-16 червня в Швейцарії, може стати ефективним форумом для цього”, – підсумував Веселовський.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ