АКТУАЛЬНО

Можливий дозвіл Японії на передачу ракет Patriot у власному виробництві до Європи

Японія розглядає можливість розширення експорту своїх ракет Patriot до країн Європи та інших регіонів, що може мати стратегічне значення для України в її боротьбі проти Росії.

Уряд Японії планує оновити інструкції щодо експорту оборонної продукції вже цієї п’ятниці. Це дозволить постачання ракет та іншого обладнання, яке виготовлене за ліцензією, до країн, де є власники патентів. Зараз до США можна постачати лише компоненти ліцензованого обладнання.

Також важливо відзначити, що Японія дозволить країнам-одержувачам передавати обладнання третім країнам за попередньою згодою, за винятком тих, хто активно бере участь у збройних конфліктах, таких як Україна та Ізраїль.

Хоча цей крок не дозволить безпосередньо постачати ракети Patriot від Японії до України, він відкриває нові можливості для Сполучених Штатів Америки щодо постачання Україні американської зброї. Як перший крок, Рада національної безпеки Японії планує схвалити поставки ракет Patriot до США ще цього року, оскільки запаси Вашингтона закінчуються.

Наголошено, що ракети Patriot наразі використовують Україна, Ізраїль і Тайвань. Експерти вважають, що це рішення може забезпечити додаткові можливості для США продовжити надавати Україні підтримку в галузі оборони.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ