АКТУАЛЬНО

Музей Великого каналу Пекін-Ханчжоу, історія якого налічує 2,5 тисячі років, готується відкрити свої двері у Пекіні

В кінці цього року в Пекіні планується відкриття музею, присвяченого культурі Великого каналу Пекін-Ханчжоу. Експозиція буде включати близько 6 тисяч предметів та наборів експонатів, пов’язаних із столичним містом та історичним каналом.

Музей, відомий як “Пекінський музей Великого каналу”, також відомий як східна філія Столичного музею, розташований у Тунчжоу – субцентрі Пекіна. Загальна площа будівлі становить приблизно 99,7 тисяч квадратних метрів, за словами Фена Хао, відповідального за експозиції у Столичному музеї.

Дизайн будівлі, розрахований на 6 тисяч відвідувачів щодня, включає елементи судна, вітрила та води.

Фен Хао зазначив, що виставкова зона буде включати постійну експозицію, тематичну експозицію, а також відкриті та тимчасові виставкові зони. Відвідувачі у відкритій виставковій зоні зможуть зануритися в атмосферу давнього Пекіна та Великого каналу, використовуючи цифрові технології та інтерактивний досвід.

Великий канал, історія якого нараховує понад 2,5 тисячі років, був ключовою транспортною артерією в стародавньому Китаї, з’єднуючи міста Пекін та Ханчжоу провінції Чжецзян на сході країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ