АКТУАЛЬНО

“Ми розробимо правила гри”: Міністр оборони Умєров про повістки військовозобов’язаним за кордоном

Міністр оборони України, Рустем Умєров, повідомив про роботу Міністерства над новими рішеннями, спрямованими на можливість видання повісток військовозобов’язаним громадянам України, які зараз перебувають за кордоном.

Міністр розкрив деякі аспекти нововведень та плани Міністерства оборони:

  1. Електронне сповіщення: У випадку ухвалення рішення про виклик військовозобов’язаних до Територіальних центрів комплектування та Спеціальних пунктів, сповіщення буде надсилатися через електронні засоби зв’язку як в Україні, так і за кордоном.
  2. Об’єднання баз даних: Протягом останніх півтора місяців проведено консолідацію всіх баз даних для визначення кількості українських громадян військовозобов’язаного віку, які залишили країну після початку вторгнення.
  3. Мета та підхід до викликів: Умєров підкреслив важливість залучення необхідної кількості людей до захисту країни. Процес включає облік громадян, пропозиції різних опцій, включаючи вибір спеціальності в армії, та підходить з урахуванням правових рамок та можливостей.
  4. Сприяння та можливості: Міністр зазначив, що підхід полягає в наданні можливостей та сприянні громадянам, які виявляють бажання служити своїй нації, замість того, щоб карати тих, хто уникнув служби. Запровадження обмежень буде вирішуватися на колективному рівні, залежно від рішення Верховної ради.
  5. Створення правил гри: Умєров завершив, зауваживши, що Міністерство оборони розробить чіткі правила гри, які нададуть відповіді для тих, хто не може або не хоче прийняти участь у захисті своєї країни.

Ці заходи спрямовані на зміцнення армії та забезпечення безпеки країни в умовах воєнного конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ